Nieuwe laptops kopen voor je personeel? Zo gaat dat in z’n werk

laptops kopen

Als je als bedrijfsleider zijnde personeel in dienst hebt, dan is het een van je belangrijkste taken dat je medewerkers op een perfecte manier kunnen werken. Alleen onder de beste omstandigheden kunnen deze mensen namelijk ten volle hun talenten en kwaliteiten benutten ten bate van jouw organisatie. Het is bijna ongeacht welk werk ze precies doen zo dat goed computermateriaal tegenwoordig echt onmisbaar is voor het leveren van de gewenste prestaties. Een aantal nieuwe laptops kopen voor je personeel is daarom iets dat je eigenlijk eens in de paar jaar zou moeten doen. Zo maken je medewerkers altijd gebruik van moderne en snel functionerende laptops.

laptops kopen

Waar moeten werklaptops zoal aan voldoen?

Laptops die voor zakelijk gebruik bestemd zijn moeten volgens ons zeker aan de volgende aspecten voldoen:

  • Het werkgeheugen moet uitstekend zijn. 8 GB RAM is hierbij een minimum. Wil je langer van een uitstekende snelheid gebruikmaken, dan kun je zelfs beter voor 16 GB RAM gaan.
  • De processor heeft ook een grote invloed op de snelheid en de betrouwbaarheid. Ga hierbij voor minimaal Intel Core i5 of vergelijkbaar. I7 is natuurlijk nog beter.
  • Ga voor ruimschoots voldoende opslaggeheugen.
  • Neem laptops die wat betreft beeldschermkwaliteiten aansluiten op de behoeften van je personeel.

Geef oude laptops een goede, nieuwe bestemming

Waar je een set nieuwe laptops koopt, daar dient er natuurlijk ook iets te gebeuren met de oude exemplaren. Goede kans dat deze laptops eigenlijk nog helemaal niet afgeschreven hoeven te worden. Een bedrijf gebruikt laptops namelijk doorgaans niet tot aan de laatste snik. Aangezien het zonde is om deze apparaten nu al zomaar af te danken kun je proberen deze laptops te laten refurbishen. Zoek hiervoor een organisatie die deze laptops van je wil overkopen om ze vervolgens als tweedehands (refurbished) laptops te verkopen aan consumenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.