Computerapparatuur nodig op uitdagende plekken? Ga voor een industrial computer

industrial computer

Men staat hier waarschijnlijk niet dagelijks bij stil, maar wanneer je werkzaam bent in bijvoorbeeld een fabriekshal, een offshore omgeving, een bouwplaats of in een belangrijk voertuig (zoals een boot, een ambulance of een brandweerwagen), dan heb je op die plekken heel andere computerapparatuur nodig dan wanneer je ‘gewoon’ op kantoor werkt. Om je computer de uitdagingen van dergelijke plekken te kunnen weerstaan is het aan te raden om er gebruik te maken van een zogeheten industrial computer. Welke meerwaarde een industriële computer precies heeft boven een reguliere desktop of laptop? Je leest het in de volgende alinea.

industrial computer

Goede redenen om voor een industrial computer te kiezen

In vergelijking met ‘standaard’ computers biedt een industrial computer op de volgende manieren meerwaarde:

  • Een industrial pc is op een dusdanige manier ontworpen dat deze in zware omstandigheden goed kan functioneren. Hierbij kun je denken aan plaatsen waar schokken en trillingen plaatsvinden, plekken waar veel stof aanwezig is of waar temperaturen erg hoog of juist laag kunnen zijn.
  • Er zijn veel verschillende mogelijkheden op het gebied van configuratie.
  • Het aantal opties wat betreft I/O is zeer uitgebreid.
  • De levensduur van een industrial computer is normaal gesproken een stuk langer dan die van een normale computer. Dit komt mede doordat industriële computers doorgaans zijn uitgerust met de meest moderne chips die er op dat moment te verkrijgen zijn.
  • Een industrial pc wordt dikwijls ‘fanless’ geleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.